Hírek

2009.08.16. 11:36

Gémesi az önkormányzatok finanszírozásáról: nonszensz, hogy elvesznek az állami támogatásból

Több százmilliárd forintos hitelállománya van jelenleg az önkormányzatoknak - mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

InfoRádió

Az önkormányzatok hitelállománya 800 milliárd forint körüli, de ez az utóbbi négy évben duplázódott meg - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.



A gödöllői polgármester kifejtette: ebből a működési hitel 100-120 milliárd, ezt görgetik maguk előtt az önkormányzatok, a többi a fejlesztési hitelállomány, aminek egy része kötvény.

Gémesi György szerint az önkormányzatoknak hasonló konszolidációra lenne szükségük, mint a bankoknak. A települések kényszerből, az állami feladatok ellátására és fejlesztésre vettek fel - emelte ki.

Évek óta csökken az állami finanszírozás reálértéke, idén nominálértéken is, és ebből akarnak még 10 százalékot levenni, ami nonszensz - hangsúlyozta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva