Hírek

2009.08.31. 14:07

Hivatalos: Lesz Budapesten Rudolf Hess megemlékezés

Egy magánszemély bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, miszerint 2009. szeptember 3-án Walter Rudolf Hess halálának évfordulója alkalmából megemlékezést kívánnak tartani a Városligetben, a Napozóréten - áll a rendőrség közleményében.

nol.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai lefolytatták a szükséges egyeztetéseket, az egyeztető tárgyalás során a bejelentő elmondta, hogy a rendezvényen Walter Rudolf Hess Nobel díjas svájci fiziológus 1973. augusztus 12-ei halálára, valamint a kutató munkásságára kívánnak emlékezni - írja a rendőrségi közlemény.

A bejelentő nyomatékosította, hogy Walter Rudolf Hess nem azonos Rudolf Hess náci politikussal (1894. április 26. – 1987. augusztus 17.), akinek halálára az elmúlt időszakban több szervezet kívánt megemlékezni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény értelmében a bejelentésben megjelölt rendezvény megtartását tudomásul vette, a rendezvényt a megfelelő erőkkel biztosítja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva