Hírek

2009.08.05. 16:40

Ki lesz van der Sar utóda?

Edwin van der Sar, a Manchester United holland kapusa kénytelen lesz kihagyni a szezon kezdetét, ugyanis kéz- és ujjtörést szenvedett a Bayern München ellen - írja a hvg.hu.

hvg.hu

A 38 éves klasszis várhatóan nyolc hétre kiesik a sérülés miatt, amit még a Bayern München elleni tizenegyespárbajban szedett össze a múlt héten. Bevetésre készen áll ugyanakkor Ben Foster és Tomasz Kuszczak is, a klub két másuk kapusa, de még nem tudni, kettejük közül ki kezd majd az augusztus 16-i Birmingham City elleni szezonnyitó mérkőzésen. Foster, a kétszeres angol válogatott számára ez nagy lehetőség lehet, hiszen így nemcsak a Manchester Unitedben, de az angol válogatottban is több lehetőséghez juthat. Így egy kis szerencsével akár a 2010-es világbajnokságon is részt vehet.

A 26 éves kapus júliusban írta alá új szerződését a MU-val. „Ő az egyik legjobb fiatal kapus Angliában – mondta róla Sir Alex Ferguson, a Manchester United trénere. – Őszintén őt tartom Edwin van der Sar lehetséges utódjának a csapatban.” Ennek ellenére Foster csak kilenc alkalommal állt a Manchester kapujában a múlt idényben, akkor is főleg kupameccseken. Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitánya viszont másodszor is behívta a válogatottba. Két meccsen (Szlovákia és Spanyolország ellen) eddig egy gólt kapott.

A másik lehetséges jelölt a 27 éves lengyel válogatott Tomasz Kuszczak, aki először 2006-ban érkezett a Manchester United csapatába, 2007-ben pedig le is igazolta a klub. A hálóőr már kifejtette, hogy bár kevesebb lehetőséget kap klubjától, nem szeretné elhagyni azt. A kapuskérdés azért is aktuális az angol klubnál, mert a 38 éves van der Sar már erősen profi pályafutása vége felé jár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva