Hírek

2009.08.07. 10:31

Kocsis: Előbb-utób a fejünkre dől a buszállomány

Ezer új buszra van szüksége a BKV-nak, ezeket évi 10 milliárd forintért lehetne lízingelni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a BKV vezérigazgatója.

inforadio.hu

Kocsis István szerint ez a 10 milliárd forint nincs benne abban a 30 milliárdban, amely a cég idei működéséhez kell még.

Ha a források meglennének, már holnap el lehetne indítani a közbeszerzési eljárást az új buszok vásárlására - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a BKV vezérigazgatója.

Kocsis kifejtette: a források ismeretében a kormánynak lehetősége van arra, hogy válasszon: 250, 500, 750 vagy 1000 busz beszerzése valósuljon meg.

Kocsis István hangsúlyozta: szakmailag az 1000 busz cseréje lenne az indokolt, mert egyre csak romlik az állomány, és egyre nehezebb fenntartani a működőképességet.

Előbb-utóbb a fejünkre dől a buszállomány - fogalmazott a BKV-vezető, aki szerint a probléma leghatékonyabb megoldása a lízingkonstrukció lenne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva