Hírek

2009.08.19. 08:17

Korai még a válság végéről beszélni - véli a Cashline elnöke

Korai még a világgazdasági válság végéről beszélni, dacára a pillanatnyilag kedvező német és francia adatoknak - mondta a Cashline Értékpapír Zrt. elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

inforadio.hu

A kedvező német és francia adatok a gazdaságélénkítő programok első, illetve második fázisának nyomán láttak napvilágot, a két ország gazdasága azért szedte össze magát valamelyest, mert a befektetői bizalom visszatért - mondta a Cashline Értékpapír Zrt. elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Albrecht Ottó ugyanakkor hozzátette: a fundamentális tényezők alapvetően nem változtak, a pénzügyi szektor stabilizációjára újabb százmilliárdokat kell majd áldozni, ám a tömeges bankcsődök veszélye jórészt elmúlt.

A hiteleket a legtöbben még tudják fizetni, miután a pénzintézetek átütemezték a törlesztéseket, a szakértő szerint azonban a válság csak a jövő év elején-közepén gyűrűzik majd be a reálgazdasági szektorba.

A magyar kormány teljesítményéről szólva a Cashline Értékpapír Zrt. elnöke elmondta: jók voltak az első válságkezelő intézkedések, hiszen "a lejtőn lefelé robogó vonatot megállították", igaz ugyanakkor az is, hogy a nagy szerencséje volt az országnak a nemzetközi piaci helyzettel is, amely segítette a kabinet lépéseit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva