Hírek

2009.08.05. 17:24

Külföldre csábították az egészségügyi minisztert! Székely Angliába is kerülhetett volna

Már az egészségügyi minisztert is csábította a Magyar Orvosi Kamara, hogy Angliában, vagy Svédországban vállaljon munkát - mondta a mai kormányszóvivői tájékoztatón az orvos végzettségű Székely Tamás.

VG Online

Annak kapcsán közölte ezt a sajtó képviselőivel a tárcavezető, hogy egy sebész orvos ma kitálalt az InfoRádiónak: háromszor kapott külföldi munkavállalásra buzdító levelet a kamarától, a testület borítékjában.

Ezt azért sem vette jó néven, mert a MOK elnöke maga is többször hangoztatta, hogy Magyarországot is orvoshiány fenyegeti. Székely Tamás szerint inkorrekt, hogy az érdekképviselet részt vesz az orvosok külföldre távozásának ügyében, miközben maga is tudja, hogy az itthon maradókra így sokkal több teher hárul.



Gyenes Géza, a MOK főtitkára nem tartja etikátlannak az orvosok tájékoztatását a külföldi állásajánlatokról, sokkal inkább annak tartja, hogy a politika évek óta nem foglalkozik az egészségügy humán erőforrás helyzetével.

Az orvoshiányra a köztestület sokszor fölhívta már az aktuális egészségügyi miniszter figyelmét, eredménytelenül. Életpálya modellt is letett az asztalukra 2002-ben, amely fokozatosan közelítette volna az orvosbéreket az uniós átlaghoz, ám a papír az asztalfiókban maradt.

Így aztán nem érzi felelősnek magát az orvosok külföldre távozásáért.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva