Hírek

2009.08.03. 14:55

Miniszter lehet Martonyi?

A Martonyi János egyelőre nem tárgyalt Orbán Viktorral arról, hogy vállalna-e miniszterséget egy majdani kabinetben, noha úgy érzi, már most is vastagon benne van a politikában – írja az inforadio.hu.

inforadio.hu

Beszüntette ügyvédi tevékenységét Martonyi János, a Fidesz-kormány korábbi külügyminisztere. A jogászprofesszor az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: 1994. szeptember 1-jén kezdte ügyvédi munkáját, és már akkor tudta, hogy 65 éves korában, vagyis 2009-ben befejezi azt.

Az ügyvédkedést csak mellékállásként űztem, a főállásom a Szegedi Tudományegyetemen van, ahol tanszékvezető tanár vagyok - hangsúlyozta Martonyi János, aki hozzátette: egyetemi munkáját nem adja fel.

A külügyi tárca egykori vezetője elmondta: amikor barátai megkérdezik tőle, hogy vissza akar-e térni a politikába, azt válaszolja, hogy már nyakig benne van. Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e már Orbán Viktorral arról, vállalna-e konkrét szerepet egy Fidesz-kormányban, Martonyi János azt válaszolta: nem tárgyal a pártelnökkel tisztségekről és pozíciókról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva