Hírek

2009.08.03. 15:11

Nézegessen dúsgazdag hölgyeket - A legbefolyásosabb közéleti személyiségek Amerikában

Ki emlékszik már arra, amikor férfiak uralták a médiát? A Forbes magazin listáját elnézve az erősebbik nemnek esélye sincs labdába rúgni a hírek világában. Íme, Amerika legbefolyásosabb női közéleti személyiségei.

nana.hu

Az amerikai nők rekordszámban vannak jelen a munkaerőpiacon - nincs ez másként a médiában sem - írja a nana.hu.



Közöttük - ami a vagyont és ismertséget illeti - toronymagasan vezet Oprah Winfrey. Talk-show-jának hatalmas sikere van, már csak azért is, mert ez az a műsor, amely a legjobb reklám legyen szó akár könyvről, hírességről vagy bármiféle ötletről.

Ami és aki feltűnik a show-ban, azt garantáltan megismeri a fél világ. Többek között ennek köszönheti hatalmas vagyonát Oprah, aki tavaly 275 millió dollárral lett gazdagabb.

Nem sokkal marad le mögötte Ellen DeGeneres, aki a maga 35 milliójával épphogy lecsúszott a dobogóról, míg Tyra Banks az ötödik hellyel büszkélkedhet.

Ám a Forbes magazin nem csupán kereset szempontjából vizsgálta a celebeket: a vagyon mellett a hallgatottság/nézettség, a sajtó szereplések, és a társadalmi elismertség is szerepet játszott abban, ki hányadik helyen végez.

A képgaléria itt nézhető meg

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva