Hírek

2009.08.15. 17:03

Siófoki előítélet-űzés, társadalmi lecke a parton

Nehéz kitalálni, hogyan válogatja ki az élelmiszereket egy bevásárlás alatt egy vak a boltban. Miért hülyeség a Madridi Nyilatkozat kulcsmondata? Az Ability Park munkatársai feladták a társadalmi leckét Siófokon.

Vízisikló

Talán nem járunk messze a valóságtól, hogy ha általános magatartásként egy fejelfordítást határozunk meg akkor, amikor fogyatékkal élő embertársainkkal szemben a leggyakrabban használt mozdulatunkat kell leírni. Inkább nem foglalkozunk a kérdéskörrel, hiszen a legfontosabb érték –az egészség – számunkra kézenfekvő dolog. A helyzet nem ennyire egyszerű, toleranciából van mit tanulnunk, ehhez viszont bátorság szükséges.



A siófoki nagystrandon a fogyatékkal élők mindennapjaiba próbáltak elkalauzolni a 2003-ban alakult Ability Park munkatársai szombaton. – A célunk, hogy a valóságos életkörülmények tükrözésével, de játékos formában, egyfajta szórakozásként megmutassuk azokat az élethelyzeteket, amelyek segítenek abban, hogy a többségi társadalom előítéletek helyett nyitottan álljon a fogyatékos emberekhez – mondta Dóra Krisztina, a rendezvény szervezője és a park ügyvezető helyettese, amikor megzavartuk a kerekes székesek kosárlabdázása közben. – A lényeg, hogy minden fogyatékkal élő, legyen hallás, látás, mozgássérült, vagy értelmi fogyatékosság. Ebben animátorink segítenek, bár az érdeklődés nem túl számottevő itt a Balaton parton – avatott a részletekbe Krisztina.

Folytatás itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva