Hírek

2009.08.12. 10:53

Soros már látja a fényt az alagút végén

A magyar származású amerikai üzletember szerint az Egyesült Államok gazdasága elérte a mélypontot és az élénkítő csomagnak is köszönhetően a harmadik negyedévben már pozitív lesz a GDP-adat.

Reuters - VG Online

Úgy gondolom, az élénkítőcsomag valóban változást hozott, a gazdaság állapota elérte a mélypontot és a harmadik negyedév jórészt az élénkítőcsomagnak köszönhetően pozitívan alakul majd – nyilatkozta a Reutersnek Soros György.

Az üzletember szerint egyes közgazdászok vélekedésével ellentétben az amerikai gazdaságnak nincs szüksége további állami támogatásra.

A múlt héten a képviselőház demokrata többségének vezetője szögezte le: további pénzek bevetésére is szükség lehet a gazdaság megsegítésére. A Fehér Ház azonban már közölte, hogy nem látják szükségét további élénkítésnek.

Washington 787 milliárd dollárt fordít erre a célra, az amerikai gazdaság a második negyedévben 1 százalékkal zsugorodott, miután 6,4 százalékot csökkent az első negyedben. Barack Obama legfrissebb nyilatkozatában arra figyelmeztetett: egyelőre "nem jöttek ki az erdőből", annak ellenére, hogy a befektetési aktivitás a javulás jeleit mutatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva