Hírek

2009.08.27. 10:50

Szili nem vesz részt az MSZP irányításában

Szili Katalin nem kér posztot az MSZP országos választási bizottságában, így egyértelmű, hogy ebben a ciklusban már nem vesz részt a párt irányításában – írja a Népszabadság.

Népszabadság

Az MSZP elnöksége kedden egyhangúlag úgy döntött, hogy a Szili Katalin lemondása után megüresedő házelnöki posztra Katona Bélát javasolja. Az elnökség - amelynek ülésén Szili is részt vett - egyúttal megköszönte a házelnök munkáját, és közölte: számít rá a továbbiakban. Szili Katalin a legutóbbi pártkongresszuson jelentette be "hátralépését", melyet az EP-választás kudarca utáni szocialista önvizsgálat hiányával és a vezetésben zajló pozícióharccal indokolt.

Közölte, ő a baloldal újraépítésére akar koncentrálni. Országjárásra készül, de csak részben pártkeretekben. A házelnök környezetéből úgy értesültünk, hogy Szili a parlament szeptember 14-i nyitóüléséig kizárólag a házelnöki tisztségéből adódó feladataira koncentrál.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva