Hírek

2009.08.03. 12:14

Tarlós: "Volna ötletem, hová kellene költöztetni az okosokat"

Tarlós István ma sem tartja hibának, ha jobbikos módra köszönti hallgatóságát - mondta a Heti Válasznak.

Heti Válasz

Tarlós a lapnak elmondta: 1989 előtt nem volt köze a politikához, akkor pedig sokan azért léptek be az SZDSZ-be, mert antikommunista pártként deklarálta magát. Nem azt hangsúlyozta, hogy liberális - abban ment a verseny, ki mennyire rendszerváltó . „A liberalizmus amellyel az SZDSZ a mellét kezdte verni, nem liberalizmus, hanem anarchia. Rendszerető ember vagyok, mi sem áll tőlem távolabb ennél” – tette hozzá.

Szerinte a városvezetés legnagyobb bűne, hogy elterjesztette azt a szemléletet, miszerint bárki megtehet bármit. „Ha a diákok megrugdossák a tanárt, akkor a tanár a hibás, mert urambocsá rászólt a nebulóra. Volna ötletem, hová kellene költöztetni az ilyen okosokat néhány hónapra ahhoz, hogy ideológiájukon elgondolkodjanak” – mondta.

Tarlós elmondta: az egyik beszédében használt, botrányt kiváltó „szebb jövőt” köszöntés a leventemozgalomban volt használatos egykor és semmi köze nincs a nyilasokhoz, hiába hazudják ezt róla, arról pedig, hogy ez a Jobbik elköszönése, fogalma sem volt. „Engem egyébként nem bántott a Jobbik, noha az sem igaz, amit Demszky Gábor híresztelt: hogy együttműködési megállapodásom lenne velük.

Sem dicsőíteni, sem rugdosni nem fogok senkit azért, mert az MSZP és az SZDSZ prominensei ezt várnák el. Ettől függetlenül léteznek elhíresült kifejezések, melyeket nem illik használni - de a szebb jövő kívánalma nem hiszem, hogy ezek közé tartozna. Ha mégis, kérem a tisztelt hisztérikus liberálisokat, adjanak ki kötetet az indexre tett szavakról, részletes indoklással” – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva