Hírek

2009.08.16. 14:20

Zöldenergiai projekt Tasspusztán - 8 milliárd forintos terv

Indulhat a gyöngyösi főiskola, az MVM és az Egererdő Zrt. zöldenergetikai projektje Tasspusztán.

HEOL

A jelek szerint érdemes volt tavaly Bajnai Gordont megismertetni – még nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterként – a gyöngyösi főiskola zöldségtermelő és fás szárú növényeket feldolgozó mintaprojektjének terveivel. A minap ugyanis kormánydöntés született a csaknem 8 milliárd forintos terv megvalósításának koordinálásáról. Az eddig az országban egyedülálló zöldáram-termelési mód hosszabb távon nemcsak a környezetnek tesz jót, hanem a munkanélkülieknek is: sok romát is foglalkoztatnak majd Tasspusztán.

Mint dr. Magda Sándor, a Károly Róbert Főiskola rektora jelezte, célegyenesbe ért az intézmény által megálmodott tasspusztai zöldség-megaprojekt. Az MVM Zrt. hatmilliárd forintból létesít egy öt megawattos erőművet a főiskolai tangazdaság területén, ehhez pedig az Egererdő Zrt., illetve a főiskola faapríték-szövetkezete szállítja a fűtőanyagként szolgáló nyesedéket.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva