Hírek

2009.09.25. 13:34

27 ezer főt bocsát el a Lada gyártója

Oroszország legnagyobb autógyártó cége, az többek között a Ladát gyártó AvtoVaz 27 600 fővel csökkenti dolgozóinak számát a válság következtében.

BBC News - VG Online


A létszámleépítés a gyár 102 ezer fős létszámának több mint a negyedét érinti. Az értékesítés idén 40 százalékkal csökkent, mert a pénzügyi válság miatt a fogyasztók kevesebb autót vásárolnak – jelenti a BBC.

A korábbi jelentések még 36 ezer fős leépítésről szóltak, de a cég tájékoztatása szerint ezt sikerült jelentősen visszaszorítani. A 27 600 távozó dolgozó között 5 ezer fehérgalléros található.

Oroszország a válság kitörése előtt Európa leggyorsabban növekvő autópiaca volt. A vállalat korábban hónapokra leállította a termelést – augusztusban egyetlen autó sem hagyta el a futószalagokat, szeptembertől februárig pedig havonta mindössze két hétig működik majd a gyár. Az AvtoVaz 25 százalékban a francia Renault tulajdonában van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva