Hírek

2009.09.25. 12:31

Az MTV felmondta a Nap-kelte szerződését

Azonnali hatállyal felmondta a Nap-kelte című reggeli műsorát készítő társasággal kötött szerződését a Magyar Televízió (MTV) - értesült több érintettől pénteken az MTI.

MTI

Egyelőre sem Gyárfás Tamást, a műsor producerét, sem Medveczky Balázst, a másfél éve elnök nélkül működő közmédium ügyvezetőjét nem sikerült az MTI-nek elérnie. Czeglédi László, az MTV kuratóriumának elnöke azt közölte: hivatalos tájékoztatást mindeddig nem kapott az ügyben, de a felmondás "beláthatatlan következményekkel járna".

A Magyar Televízió közleményében az áll: új, a hírekre, a politikai, gazdásági és kulturális eseményekre fókuszáló reggeli közéleti műsort indít Ma reggel címmel hétfőtől a közmédium.
 
A belső gyártásban készülő produkció hétköznaponként reggel fél héttől kilenc óráig lesz képernyőn, mindkét csatornán. A lépést - írják - az indokolta, hogy "a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége nem járult hozzá a korábban általa támogatott 2,45 milliárd forintos hitel felvételéhez. A döntés miatt az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével kezelhető".
 
Tavaly július 23-án járult hozzá - többségi szavazással - a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, hogy két évvel, 2010 végéig meghosszabbítsák a reggeli sávban 2002 óta látható Nap-kelte gyártójával hatályban lévő szerződést.
 
Az MTV sajtóirodája akkor azt közölte az MTI érdeklődésére: a társaság egy éven belül átköltözik új, óbudai bérelt gyártóbázisába, ezért "pénzügyi és kapacitás-szempontokból egyelőre nincs realitása" annak, hogy a reggeli műsort saját belső gyártásban készítsék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva