Hírek

2009.09.10. 13:20

Az NBH-vezér „még Mata Harit is képes leszerelni”?

Ha arra gondolnak, hogy részt vettem az ellenzék tagjainak lehallgatásában ki kell ábrándítanom önöket. Munkám során soha nem kaptam ilyen feladatot – szögezte le Balajti László egy a rendszerváltás elötti múltjával kapcsolatban feltett kérdésre a HVG-nek.

HVG

A Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója a hetilapnak adott interjújában hangsúlyozta: az NBSZ-nél soha nem maguktól hallgatnak le valakit, hanem a megrendelő szerv kérésére és a megfelelő engedély birtokában.

Balajti magáról elmondta, alapvetően békés természet, de ha igazságtalanságot lát, vagy valaki nem tartja be a szakma szabályait, hihetetlenül gyorsan megszűnik „mosolygós szemű emberkének lenni.”

A lap kérdésére, miszerint ha egy ledér hölgy koktélospohárral a kezében a pálma fák alatt leszólítaná, el tudná-e dönteni, hogy kém-e, Balajti úgy reagált: ha az ember elég önkritikus, és több, mint húsz évet eltölt a szakmában, „két három mondat után még magát Mata Harit is képes leszerelni".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva