Hírek

2009.09.08. 09:39

Biztosítókra és közvetítőkre csapott le a PSZÁF

Több mint nyolcmillió forintra büntetett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) több biztosítót és biztosításközvetítőt, és néhány pénztárral szemben is komoly adminisztrációs kötelezettséget támasztott – derül ki a hatóság honlapján tegnap közzétett határozatokból.

VG

Az Uniqa Biztosítónál a biztosítási díjakra vonatkozó számlázási gyakorlatot kifogásolta a felügyelet, ez ötmillió forintjába került a társaságnak. A CIG Közép-európai Biztosítónál még áprilisban tartott célvizsgálatot a PSZÁF, ennek eredményeképp summázta a biztosító számára előírt teljesítendő feladatokat, köztük azt, hogy október végéig készítsen hároméves időtartamra terjedő pénzügyi helyreállítási tervet, illetve a működési kockázatok csökkentése érdekében intézkedési tervet.

Emellett a CIG-nek több, a biztosítási szerződések jogszabályi előírásaival kapcsolatos javítani- és pótolnivalója is van, így a hiányosságokért összesen 3 millió forint bírságot kell fizetnie.

Két biztosítási alkuszcég még a 2007-es éves beszámolóját sem küldte el a felügyeletnek, ez fejenként 200 ezer forint büntetést jelent nekik, egy társaságnak pedig kisebb adminisztrációs hiányosság miatt 50 ezret kell hasonló jogcímen befizetnie.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva