Hírek

2009.09.16. 09:20

BL-rajt Gerrardék ellen

Az ötszörös BEK-, illetve Bajnokok Ligája-győztes Liverpool otthonában, a varázslatos Anfield Roadon kezdi BL-szereplését a Debrecen labdarúgócsapata.

DN

Az E-csoportban rögtön a rajton túl lesz a legnehezebbnek ígérkező mérkőzésen a Debrecen – igaz, könnyűek ezek után sem várnak Dombiékra. A ma 20.45-kor kezdődő találkozón az erőviszonyok ismeretében szemernyi esélye sincs a pontszerzésre a magyar bajnoknak, amely játékosai többek között olyan világsztárokkal találkoznak majd a pályán, mint például a Liverpool ikonja, Steven Gerrard (kilencéves kora óta erősíti a Vörösöket), vagy a spanyol válogatott kiváló csatára, Fernando Torres. Hasonló helyzetben volt 1990-ben a KEK-ben induló PMSC is: kiscsapatként küzdhetett meg a Sir Alex Ferguson irányította Manchester Uniteddel.

Kövesse a mérkőzést élőben az interneten itt

– Lenyűgözőek voltak azok a profi körülmények, amiket Manchesterben tapasztaltunk – mondta Bérczy Balázs, aki végigjátszotta az idegenben 2-0-ra, otthon 1-0-ra elveszített meccseket. – Ott csak két góllal kaptunk ki, vagyis nem vallottunk szégyent, de érezni lehetett, hogy minden szempontból jobbak nálunk.
Felejthetetlen élmény volt bekerülni a világ egyik futballszentélyébe.

Minden bizonnyal a debreceni futballisták számára is az lesz majd pályára lépni az Anfield Roadon. A stadiont 125 éve, 1884-ben építették, és ma 45276 szurkoló befogadására képes.

A Liverpool otthonában sosem volt könnyű a vendégcsapatoknak. A leghosszabb veretlenségi sorozatot 1978 januárja és 1981 januárja között építette fel a csapat, amely ekkor 85-ből egyetlen mérkőzést sem veszített el hazai pályán, 212 gólt szerzett, s csak 35-öt kapott.

Marad a rádió

Az MR1-Kossuth Rádió 20.45-kor élőben közvetíti a mérkőzést, a budapesti stúdióban Várhidi Péter volt szövetségi kapitány értékeli a meccset.

Máté szemtelen gólja lett a hónap találata

A Pécsi Dózsát is megjárt Máté János (60) elmondása szerint élete egyik legfontosabb gólját lőtte 1974. október 23-án. Akkor a Ferencváros színeiben Liverpoolban 35 ezer néző előtt játszott, és a 92. percben betalált az angolok kapujába, ezzel lett 1-1.

A visszavágó 0-0-t hozott, így idegenben lőtt góllal az FTC jutott tovább.
– A Kupagyőztesek Európa Kupája-mérkőzés volt, a nyolcaddöntő első találkozója – emlékezik vissza Máté János. – A Liverpool már akkor is jó csapat volt. Nagy nyomás alatt tartották a kapunkat, húztuk az időt, ezért hosszabbítást rendelt el a játékvezető. Kaptam egy labdát a jobb oldalon, csináltam egymás után két lövőcselt, amivel összekuszáltam az ellenfél védelmét. Utána már nem volt nehéz bevenni az angolok kapuját. Szemtelen gól volt, később Angliában a hónap találatának választották meg.

Mennyit érnek a csapatok

Liverpool 278.036.000 euró

Legdrágább játékos: Steven Gerrard 44 500 000 euró, Fernando Torres 40 940 000 euró

Debrecen 10 279 500 euró

Legdrágább játékos: Radomir Poleksic 1 023 500 euró, Bodnár László 1 557 500 euró

(Forrás: transfermarkt.co.uk)

Máté jelenleg Gyulán, a Katolikus Gimnázium és Általános Iskolában testnevelő tanár, amellett utánpótlás-fociedző is.
Liverpoolban Mátéval egy csapatban lépett pályára Pataki Miklós, aki 1967-ben a Komlói Bányászban lett NB I-es labdarúgó. 1974-től játszott az FTC-ben, de nem sokáig.

Csak a Digi Sporton

Sajnos ismét nagyon sok futballszeretővel kibabrálnak, hiszen csak a Digi Sporton lehet élőben nézni a liverpooli BL-mérkőzést. A Digi Kft. és a műsorelosztók között nem született megállapodás az adás terjesztésére vonatkozóan. Az E-csoport másik szerdai mérkőzésén a Lyon a Fio-rentinát fogadja. Valamivel a hazai csapat tűnik esélyesebbnek, amely az előző körben imponáló magabiztossággal, 8-2-es összesítéssel verte ki a Juhász Rolanddal felálló Anderlechtet.
A legérdekesebb csatának ma az Internazionale – Barcelona mérkőzés ígérkezik az F-csoportban.

Legdrágább játékos: Steven Gerrard 44 500 000 euró, Fernando Torres 40 940 000 euró

Debrecen 10 279 500 euró

Legdrágább játékos: Radomir Poleksic 1 023 500 euró, Bodnár László 1 557 500 euró

(Forrás: transfermarkt.co.uk) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva