Hírek

2009.09.29. 10:25

Bod Péter Ákos: Nagyot fog szólni a tavasz

A kormány pesszimistábbnak tartja az ország jövő évi gazdasági teljesítőképességét, mint a gazdasági elemzők - véli Bod Péter Ákos.

Inforádió

A pénzügyminiszter már nem tud engedni a költségvetés sarokszámaiból - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bod Péter Ákos, aki azonban hozzátette: bár nem lát  "eldugott pénzeket", amelyeket mobilizálni lehetne, a kormány némi tartalékot épített magának azzal, hogy gazdasági visszaeséssel számol jövőre.

A Budapesti Corvinus Egyetem tanára úgy fogalmazott: a Bajnai-kormány feltűnően pesszimistább a jövő évi gazdasági teljesítményt illetően, mint a legtöbb elemző, akik szerint egy százalékkal bővülhet 2010-ben a magyar gazdaság.

A közgazdász szerint is elképzelhető, hogy már 2010 elején látszódni fog: nem lesz akkora a visszaesés, amilyenre a kormány számít. Ugyanakkor hangsúlyozta: szociológiai és társadalompolitikai szempontból bonyolult év elé néz az ország.

Nagyot fog szólni a tavasz: az új kormány megörököl néhány konfliktust az előzőtől, és rászakad az emberek várakozása is - fogalmazott Bod Péter Ákos

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva