Hírek

2009.09.14. 09:36

Csak huszonöt vasútvonalért fizetne a kormány

Huszonöt vonalon, azaz 2847 kilométeren lenne országos megrendelésű a vasúti személyszállítás, a fennmaradó 4853 kilométeren pedig a még megalakítandó regionális tanácsok lennének a megrendelők.

Világgazdaság

Azok a vonalak tartoznának az országos hálózatba, amelyeken jelentős a nemzetközi, a hazai gyorsvonati és az intercity-közlekedés, illetve amelyek Budapest és a Balaton vonzáskörzetében találhatók – derül ki a szaktárca által közzétett dokumentumból.

A MÁV-Start Zrt. pénteken forgalomba állította az első olyan FLIRT villamos motorvonatot, amelynek a kocsiszekrénye a Stadler Rail csoport nemrég átadott szolnoki járműgyárában készült.

Ez már az 50. olyan jármű, amely a MÁV csoportnak készülő, összesen hatvan járműből álló flottából forgalomba áll. Az utolsó vonatokat 2010 februárjában adja át a Stadler.

A FLIRT-ök naponta közlekednek Budapest–Székesfehérvár, Budapest– Pusztaszabolcs, a Budapest–Győr vonalon, illetve szeptember elsejétől Budapest és Hatvan között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva