Hírek

2009.09.29. 14:29

Egy családban csak egy közmunkás lehet januártól

Januártól egy családban csak egy embernek járna az aktív korúak ellátása, azaz csak az egyik szülő jelentkezhet közmunkára, vagy kaphat rendelkezésre állási támogatást, a másiknak nem. Ez áll a költségvetést előkészítő törvényjavaslatban.

MR1 - Kossuth Rádió

Egy tervezet szerint januártól egy családban csak egy ember kaphatna rendelkezésre állási támogatást - a munkanélküli ellátás egy bizonyos formáját -, vagy jelentkezhet közmunkára, a másik felnőtt akkor sem, ha állástalan.

Az Út a munkához programban jelenleg 295 ezer ember vesz részt, Szűcs Erika miniszteri megbízott szerint túl sokan. Nincs ennyi munka – magyarázta az MR1-Kossuth Rádiónak.

Mint fogalmazott: a költségvetés nem képes fenntartani ezt a rendszert, amely torzulásokat okozhat az érintettek életvitelében, magatartásában, motivációjában és a munkaerő-piacon is.

Szűcs Erika hangsúlyozta: a problémát nem az önkormányzati foglalkoztatás bővítésével, hanem a foglalkoztatók körének kiszélesítésével szeretnék megoldani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva