Hírek

2009.09.03. 07:51

Egyoldalú szerződésmódosítások: a bankok tág mozgásteret adnának maguknak

A felügyeleti elképzelésekre válaszul a bankszövetség kidolgozta saját javaslatait a banki magatartáskódexre. A bankok továbbra is tág mozgásteret adnának az egyoldalú szerződésmódosításoknál.

Népszabadság

A Magyar Bankszövetség tegnapi elnökségi ülése - hosszú vita után - végül elfogadta azt a banki szakértők által kidolgozott javaslatot, amely a szervezet szerint az alapja lehet az egyoldalú szerződésmódosításokat korlátozó magatartáskódexnek - értesült a Népszabadság.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az új előírásokat napokon belül el is kezdik alkalmazni a hitelintézetek, sőt. A piaci szereplők és a felügyeleti szervek elképzelései közötti különbségeket elnézve még az is kétséges, hogy a hónap során sikerül eljutni a piszkozatoktól a tisztázatig - miközben az eredeti menetrend szerint szeptember elejére össze kellett volna állnia a kódexnek.

A bankszövetségi munkaanyagból a lap értesülése szerint azok a PSZÁF-javaslatok maradtak ki, melyekről a banki szakértők úgy gondolták, hogy azokhoz a vonatkozó jogszabályokat is módosítani kell. Azokat is kivették, amelyekről ugyan korábban már egyeztettek a felügyelettel, de végleges álláspont még nem alakult ki. Így a bankok tervezetében nem szerepelnek például a banki ügynökök felelősségéről szóló javaslatok.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva