Hírek

2009.09.04. 14:37

EU-igen a négyes metróra

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) megkapta az Európai Bizottság jóváhagyását a 4-es metró I. szakaszának fejlesztésére.

VG Online

A mostani döntéssel immár 11 nagyprojekt kapott brüsszeli igent. Ezeken felül további 16 nagyprojekt van túl a kormánydöntésen, amelyek közül 12 már Brüsszelben várja a támogató döntést.

A hazai fejlesztéspolitika sikere, hogy az Európai Unió tagországai közül Magyarország nyújtotta be Brüsszelnek a legtöbb nagyprojektet. A beruházások azért is kiemelt jelentőségűek, mert a magas színvonalon előkészített nagyberuházások jelentenek választ azokra a kihívásokra, amelyekkel a nemzetközi pénzügyi- és gazdasági válság miatt szembesül az építőipar, a hazai munkaerőpiac.

A 4-es metró megépülésével fellélegzik Budapest közlekedése - írja közleményében az NFÜ. Az összesen 212 milliárd forintos támogatással (181 milliárd forint uniós forrás, 41 milliárd forint költségvetési támogatás) megépülő metró naponta 350.000 utas közlekedését teszi gyorsabbá és kényelmesebbé.

A várhatóan 2012-ben műszakilag befejeződő beruházás az unió számára is kiemelten fontos, hiszen környezetvédelmi szempontból is hozzájárul egy nagyváros környezetbarát közlekedésének megteremtéséhez.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva