Hírek

2009.09.25. 12:19

Fapados taktika: Pénzt kér az ülőhely választásért a BA

A brit légi társaság utasainak fizetniük kell azért, hogy az utazás előtt megválaszthassák, hova akarnak ülni.

BBC News - VG Online

A díjak azokat az utasokat sújtják, akik társukkal együtt szeretnének ülni a repülőn, illetve az ablaknál, a vészkijáratnál vagy az ülőhelyek közti átjáróknál szeretnének ülőhelyet kapni – tudósít a BBC.

Az intézkedés október 7-én lép életbe. A díj személyenként 10 fontnál kezdődik, európai turista osztálynál, de 60 font is lehet hosszú távú business class utazás esetén. A légitársaság eddig az utazás előtt 24 órával engedélyezte az ülőhelyek lefoglalását az utasok számára.

A cég a mostani változást úgy interpretálta, hogy az utasok ezzel nagyobb ellenőrzést kapnak, hiszen nem csak az indulás előtt egy nappal választhatják ki a megfelelő ülőhelyeket.

A British Airways azon az elmúlt üzleti évben 401 millió font összegű veszteséget halmozott fel, a cég ezért programot indított a nagyobb hatékonyság érdekében.

Ennek keretében csökkentették a gépekre felvihető csomagok méretét és nem szolgálnak fel ingyen ételt a rövidebb utak alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva