Hírek

2009.09.14. 09:35

Fodor: A lemondás volt az egyetlen út

Ha nincs párbeszéd, összefogás sem a pártban, sem a frakcióban, az egyetlen tisztességes megoldás hátralépni - mondta a 180 percben a parlamenti mandátumáról pénteken lemondott Fodor Gábor. A politikus egy hónapon belül eldönti, hogyan foglalkozik tovább a közélettel.

MR1-Kossuth Rádió

A mandátumáról pénteken lemondott Fodor Gábort nagyon megviseli, hogy a rendszerváltás óta a mai az első nap, amikor nem vesz részt képviselőként a parlament munkájában, de úgy érzi, nem tehetett mást.

A szabad demokrata politikus az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta, az elmúlt napok nagyon felkavaróak voltak számára, de így kellett dönteni, mert ez volt az egyetlen tisztességes megoldás. Ha nincs párbeszéd, összefogás sem a pártban, sem frakcióban, nem marad más, mint hátralépni. Kapaszkodni végsőkig a székbe, és ehhez elvi konstrukciókat kitalálni távol áll az értékrendjétől – tette hozzá.

Fodor Gábor egyelőre nem tudja, mit csinál majd. Az egyetemen továbbra is tanít, és az is biztos, hogy tovább foglalkozik majd a közélettel, de hogy milyen formában, még nem tudja, ennek eldöntésére bő egy hónapot adott magának. Arra a kérdése, hogy jövőre látható lesz-e a neve a szavazólapokon, a liberális politikus „talánnal” felelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva