Hírek

2009.09.04. 09:15

Főügyész: Legfeljebb húsz évet kaphat Cozma gyilkosa

A Veszprém megyei főügyész szerint a februári Cozma-gyilkosság elkövetői más bűntettek elkövetésével is gyanúsíthatók

VG Online - nol.hu

A közvélemény furcsállja, hogy a február 8-án történt bűnténynek - a veszprémi Patrióta lokál előtt megölték Marian Cozmát, életveszélyesen megsebesítették Ivan Pesicset és súlyosan bántalmazták Zsarko Sesumot, s jelenleg nyolc személy van előzetes letartóztatásban, s egy gyanúsított szabadlábon védekezik - még mindig nem zárult le a nyomozása, miközben a rendőrség több alkalommal is azt közölte: szokványos szórakozóhelyi konfliktus torkollott tragédiába.

- Nem lassú a Cozma-ügy nyomozása - állítja a Népszabadságban Fejes Péter Veszprém megyei főügyész. - A vizsgálat megfelelő ütemben zajlik, de a bizonyítás rendkívül nagy terjedelmű. A bizonyítékokat nemcsak öszszegyűjteni kell, hanem elemezni, értékelni, mérlegelni, összevetni. Ezekből pedig újabb és újabb bizonyítási eljárások következnek: szembesítések, helyszíni kihallgatások, tárgyak és személyek felismerésre történő bemutatása, bizonyítási kísérletek. Mindezeknek a megszervezése, lebonyolítása a gyanúsítottak és a tanúk nagy száma miatt rendkívül időigényes.

A főügyész a büntetési tételekről szólva elmondta: az ügyben a jelenlegi gyanúsítások az emberölés alapesetére vonatkoznak, amelyért maximum 15 évig terjedő szabadságvesztés jár, igaz, halmazati büntetés esetén ez elérheti a húsz évet. Márpedig a Cozma-üggyel összefüggésben a gyanúsítottak által elkövetett számos egyéb bűncselekményre is fény derült - tudtuk meg Fejes Pétertől. Akadnak olyanok az előzetes letartóztatásban lévő személyek között, akik lányok futtatásából éltek, azaz megalapozottan gyanúsíthatók kitartottsággal, valamint garázdasággal és magánokirat-hamisítással is.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva