Hírek

2009.09.22. 11:30

Ha nyolc évig nem nyúltak a MÁV-hoz, akkor most már inkább hagyják

Hagyja a kormány a vasút átalakítását a következő kormányra, ha az elmúlt két ciklus alatt nem nyúlt a MÁV-hoz, most pedig már nincs elég ideje, közölte Berényi János, a Hungrail Magyar Vasúti Egyesülés elnöke a most folyó konferencián.

VG Online

Nyolc pontban foglalta össze a hazai vasúttársaságok javaslatait Berényi János a kormánnyal szemben annak érdekében, hogy bár a közösségi közlekedés átalakítására a folyó ciklusban már nincs idő, segítse a vasút versenyképességét.

Ezek közé tartozik a használat-arányos útdíj legkésőbb 2011-ig történő bevezetése, a vasúti pályadíjak szinten tartása vagy csökkentése és a hosszú távú pályahasználati díjak megkötése. Sürgős a személyszállítási közszolgáltatási szerződések megkötése is, továbbá a folyó vasúti beruházási projektek és az elővárosi közösségi közlekedési beruházások felgyorsítása, továbbá a ro-la támogatások visszaállítása.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva