Hírek

2009.09.03. 12:56

Hogyan látják a magyarok az itthoni árakat?

Augusztusban a Fogyasztói Bizalmi Index az idei legmagasabb, 48 pontos júliusi szinten maradt, a Nielsen piackutató vállalat szokásos havi felmérésének eredménye szerint. Az országos, 48 pontos átlaghoz képest kiemelkedik a havi nettó 100 ezer forintnál nagyobb jövedelműek 65 pontos Fogyasztói Bizalmi Indexe.

VG Online

A márciusi, idei mélypontot jelentő 37 pont óta folyamatosan javul a Fogyasztói Bizalmi Index. Az egyaránt 48 pontos júliusi és augusztusi mutató azonban még mindig messze elmarad attól, amit optimistának nevezhetnénk.

Az index kiszámításának tényezői közül továbbra is a vásárlási hajlandóság mutatja a legkedvezőbb képet, majd a közeljövőbeli személyes anyagi helyzet megítélése következik. Az előttünk álló tizenkét hónap során a hazai munkalehetőségekről nyilatkoztak a megkérdezettek leginkább borúlátóan.

Matematikailag a fogyasztói bizalmi index nulla és 200 pont között lehet, de gyakorlatilag általában a jónak tekinthető 133 és a kevésbé jó 67 pont között szoktak mozogni a számok. Az augusztusi, 48 pontos mutatóhoz képest érzékelhetően bizakodóbbak a legnagyobb jövedelműek mellett a budapestiek, valamint az egyetemet vagy főiskolát végzettek. 

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva