Hírek

2009.09.23. 07:05

Hogyan zárta Bajnai a kereskedést a New Yorki tőzsdén? 50 pontot felfelé ment a mutató

Bajnai Gordon miniszterelnök zárta be a kereskedést kedden helyi idő szerint 16 órakor a New York-i értéktőzsdén.

MTI Eco

Ez protokollszokás, általában egy kiemelt vendégnek adják meg ezt a lehetőséget, ma a Magyar Köztársaság miniszterelnökének volt erre lehetősége - mondta a tőzsde Wall Street-i épülete előtti rögtönzött sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére válaszolva. Kifejtette, hogy hosszabb beszélgetést folytatott a tőzsde elnökével, aki nagyra értékelte a magyarországi válságkezelést. - Érzékelik ők is már a fordulatot (Magyarországon) - mondta.

Megjegyezte: sikeres napot tudott bezárni, mert "szerencsére 50 pontot felfelé ment a tőzsde". Bajnai Gordon kitért arra: a tőzsdei találkozón elmondták neki, milyen nehéz volt Amerikában megbirkózni azzal, hogy a válság idején nagyon sokan azt akarták, zárjon be a tőzsde.

A New York-i tőzsde vezetői azonban ennek ellenálltak, hiszen "a mindennapi forgalmat, az eladás és a vétel lehetőségét mindig biztosítani kell a befektetőknek". A kormányfő az MTI-nek arra a kérdésére, napirenden van-e washingtoni látogatása, Barack Obama amerikai elnökkel való esetleges találkozója - az erre vonatkozó szándékot a külügyminiszter korábban jelezte - úgy felelt: "nem beszéltünk ilyenről, nincs ez most napirenden".

A miniszterelnök a szintén New Yorkban tartózkodó Balázs Péter külügyminiszterrel szerdán részt vesz az ENSZ Közgyűlés 64. ülésszaka általános vitájának megnyitóján. Ez protokollszokás, általában egy kiemelt vendégnek adják meg ezt a lehetőséget, ma a Magyar Köztársaság miniszterelnökének volt erre lehetősége - mondta a tőzsde Wall Street-i épülete előtti rögtönzött sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére válaszolva.

 Kifejtette, hogy hosszabb beszélgetést folytatott a tőzsde elnökével, aki nagyra értékelte a magyarországi válságkezelést. - Érzékelik ők is már a fordulatot (Magyarországon) - mondta. Megjegyezte: sikeres napot tudott bezárni, mert "szerencsére 50 pontot felfelé ment a tőzsde". Bajnai Gordon kitért arra: a tőzsdei találkozón elmondták neki, milyen nehéz volt Amerikában megbirkózni azzal, hogy a válság idején nagyon sokan azt akarták, zárjon be a tőzsde. A New York-i tőzsde vezetői azonban ennek ellenálltak, hiszen "a mindennapi forgalmat, az eladás és a vétel lehetőségét mindig biztosítani kell a befektetőknek".

A kormányfő az MTI-nek arra a kérdésére, napirenden van-e washingtoni látogatása, Barack Obama amerikai elnökkel való esetleges találkozója - az erre vonatkozó szándékot a külügyminiszter korábban jelezte - úgy felelt: "nem beszéltünk ilyenről, nincs ez most napirenden".

A miniszterelnök a szintén New Yorkban tartózkodó Balázs Péter külügyminiszterrel szerdán részt vesz az ENSZ Közgyűlés 64. ülésszaka általános vitájának megnyitóján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva