Hírek

2009.09.28. 09:47

Jönnek az új, forint alapú lakáshitelek

Bár a hitelintézetek nyilatkozatai szerint viszonylag kevés a devizahitelektől ódzkodó potenciális adós, egyre több bank áll elő saját fejlesztésű, piaci alapú forintlakáskölcsönnel.

VG

A konstrukciók szaporodásához – a devizahitelek népszerűségének esésén túl – persze hozzájárultak a már megtett, illetve várható jegybanki kamatcsökkentések, illetve az októbertől induló, államilag támogatott lakáshitel-konstrukció nyilvánvaló korlátai is.

Az Axa Bank Europe SA magyarországi fióktelepe a múlt hét közepén jelentette be, hogy új terméket indít Hazai Hitel néven.

A kölcsön kamatlába éves kamatperiódusokban változik, oly módon, hogy a bank a kamatot az első 12 hónapos kamatperiódusban nem akciós jelleggel rögzíti, a további kamatperiódusokban pedig a 12 havi bankközi kamatlábhoz (Bubor) mint referenciakamathoz köti.

Mivel az elkövetkező időszakban az MNB-alapkamat és ezáltal a 12 havi Bubor értéke is vélhetően tovább csökken, így a Hazai Hitel kamata is – minden valószínűség szerint – alacsonyabb lesz, mint az első periódusra meghatározott árazás.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva