Hírek

2009.09.04. 10:41

Karvalits: az élénkülés lassú és elhúzódó lesz

Bár több jel utal arra, hogy fordulóponthoz érkezett az európai recesszió, az élénkülés nagyon lassú és elhúzódó lesz - mondta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

inforadio.hu

Vannak olyan indikátorok, amelyek azt jelzik, hogy fordulóponthoz érkezett az európai recesszió, ám ez az élénkülés lassú és elhúzódó lesz, mert a pénzügyi intézményrendszer alkalmazkodása is hosszú folyamat - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Karvalits Ferenc kifejtette: eddig exportvezérelt stratégiával növekedtek a régió gazdaságai, ám most, hogy a legfontosabb kereskedelmi partnereink, vagyis Nyugat-Európa államai is recesszión mennek keresztül, ez a stratégia nehezen tud kibontakozni.



A jegybank alelnöke közölte: a Nemzetközi Valutaalap hitele biztonsági tartalékot jelent, és nem pluszban elkölthető pénzt, vagy pótlólagos forrást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva