Hírek

2009.09.02. 10:15

M1: se elnök, se pénz

Várhatóan a most pénteken rendezendő, immáron hatodik választáson sem sikerül majd elnököt találni a Magyar Televízió élére, pedig a közszolgálati médiumnak jól jönne egy erős kéz: a költségvetését jelentősen megkurtítják jövőra.

VG Online - NOL.hu

Székely Ferenc producer, a köztévé határon túli magyar műsorait irányító Havasi János, az MTV egykori szombathelyi körzeti stúdióját vezető Pehi László, a nyugalmazott televíziós vezető, Rományi Béla, valamint Jutasi Zoltán közgazdász tévéelnöki pályázatáról szavaz pénteken a köztévét felügyelő alapítvány kuratóriumi elnöksége.

Ám a jelek szerint hiába, hiszen sajtóinformációk szerint ismét csak sikertelen lesz az elnökválasztás, egyetlen jelölt mögé sem tudnak felsorakozni a nagykuratóriumi küldöttek.

A Népszabadság szerint egyhamar nem is várható, hogy betöltenék a tévéelnöki posztot: az MSZP belefáradt a másfél éve tartó próbálkozásba, hogy hiába volt többsége, nem tudott kompromisszumot kötni az ellenzékkel, amely érdemben a végső döntést hozó "nagykuratóriumban" van többségben.

A Fidesznek és a KDNP-nek sem érdeke, hogy még a választások előtt legyen tévéelnök. Ha a kuratóriumi elnökség képes is lenne kétharmados többséggel odaállni valaki mellé a Fidesz ellenében is, a civilekkel kiegészített nagykuratórium vélhetően most sem választ majd elnököt.

"Nagy nevek" - akik már több ízben is próbálkoztak - most nem indulnak. Nem akar tévéelnök lenni Baló György, Szinetár Miklós rendező, nem próbálkozik Rudi Zoltán sem, akinek hivatali ideje lejárta - azaz 2008 márciusa - óta nincs elnöke a köztévének.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva