Hírek

2009.09.11. 14:00

Ma már közlekedik az új MÁV-motorvonat

A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. a mai napon forgalomba állította az első olyan FLIRT típusú villamos motorvonatot, amelynek kocsiszekrénye már a Stadler Rail Csoport közelmúltban megnyitott szolnoki járműgyárában készült.

VG Online

A Stadler 2008 áprilisában rakta le az új vasúti járműgyártó üzemének alapkövét Szolnokon. Az építkezés és az üzembe állítás közel rekordidő alatt fejeződött be, ezért lehetőség nyílt arra, hogy az üzem részt vegyen a MÁV-csoport számára szállítandó FLIRT állomány utolsó 7 vonatának gyártásában is. A magyar szakemberek a gyártási folyamat során hét darab 4-részes FLIRT szerelvény 28 kocsiszekrényének hegesztését, összeállítását, és festését végezték.

A FLIRT motorvonatokat a hét minden napján a Budapest-Székesfehérvár, Budapest-Pusztaszabolcs, Budapest-Győr, illetve szeptember elsejétől a Budapest-Hatvan vasútvonalakon, valamint hétvégenként a Budapest-Szob és Budapest-Eger viszonylatban is igénybe tudják venni az utasok.

A szerelvények egyterűek és légkondicionáltak, GPS alapú utastájékoztatási rendszer segíti az információk közlését, valamint az alacsonypadlózatú kialakítás és a beépített emelők a mozgáskorlátozott utasok számára is kényelmesebb utazást biztosítanak.

Ide kattintva fotókat láthat az új motorvonatokról

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva