Hírek

2009.09.27. 16:39

Ma reggel: Süveges Gergő lép Verebesék helyére

Kész a Ma reggel című műsor első adástükre, hétfőn indulhat a legfontosabb közéleti témákat feldolgozó új reggeli műsorfolyam a Magyar Televízióban.

Világgazdaság Online

Süveges Gergő neve fémjelzi a következő napokban a Magyar Televízió új reggeli műsorát. Ő lesz ugyanis a Ma Reggel című műsor vezetője, aki hétfőn 6.40-kor elindítja és a következő napokban is műsorvezetőként jegyzi a korábbi reggeli adásfolyam helyébe lépő produkciót. A műsorsáv nem idegen tőle, mert 2008. májusától a Nap-kelte műsorvezetőjeként is dolgozott - áll a köztévé közleményében.

A 33 éves híradós az ELTE-n szerzett diplomát magyar szakon, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem teológia szakát is elvégezte. 2001 óta a Magyar Televízió belsős munkatársa. Bár fő munkája a Híradó műsorvezetése, az MTV nézői olyan műsorokban is találkozhattak vele, mint a Nagy Könyv, és rendszeresen közreműködött a köztévé választási műsoraiban is. Rendszeresen publikál folyóiratokban és az MTV hirado.hu portálján. Újságírói munkáját 2007-ben Pethő Tibor-emlékéremmel ismerték el. Nős, gyógypedagógus feleségével négy gyermeket nevelnek.

A Ma Reggel című műsor a korábbi reggeli adásfolyamot is felügyelő Közéleti Főszerkesztőség égisze alatt készül, a stábban azonban helyet kaptak az MTV Hír- és a Szórakoztató Főszerkesztőségének belsős munkatársai is. Az MTV számított a reggeli műsorsávban jelentkező produkció korábbi felelős szerkesztőjére, de Lakat T. Károly távolmaradása miatt a Ma Reggel megbízott felelős szerkesztője Horváth Szilárd.

A Közéleti Főszerkesztőséget vezető, a Nap-keltét is korábban felügyelő Dobos Menyhért és a megbízott felelős szerkesztő elmondta, hogy a műsor 6.40-kor indul, és napról-napra a legfontosabb közéleti témákat dolgozzák fel rövidebb, pergőbb interjúkkal. Igyekeznek ugyanakkor jobban támaszkodni az MTV archívumának kincseire, hétfőn például akkor, amikor megidézik a pénteken elhunyt Bujtor István emlékét. Terveik szerint riportok is színesítik majd a műsort, amely 8 óra után a korábbinál több kulturális témát jár körül.

Az előzményekről, valamint az új stáb terveiről itt olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva