Hírek

2009.09.08. 14:17

Malina Hedvig maga okozta sérüléseit - állítja a szakvélemény

Nem verték meg Malina Hedviget, sérüléseit maga okozta, valószínűleg úgy, hogy az ajkába harapott - ez derül ki a pozsonyi Komenský Egyetem Orvostudományi Karán készült szakértői véleményből.

FH - RTL Hírek.hu

Az orvosi kar dékánja, Peter Labaš vezetésével készült állásfoglalás kétségbe vonja a Malina Hedviget közvetlenül az eset után kezelő orvosok véleményét. Labaš megállapítja: ha az akkori diáklány pofont kapott volna állítólagos támadóitól, az észleltnél sokkal jobban feldagadt volna az ajka. Mivel az ajakrészen lévő seb a dékán szerint már behegedőben volt, a sérülést a támadás előtt kellett elszenvednie - számol be az RTL Hírek.hu az FH jelentése alapján.

A szakvéleményt tizenketten dolgozták ki, a névsor alapján zömmel a pozsonyi orvosi karhoz kötődő személyekről van szó. A szakvélemény névvel egyiküket sem idézi egy-egy részletkérdésnél sem. Roman Kvasnica, a fiatal nő ügyvédje hangsúlyozza: az ily módon kidolgozott szakvélemény nem lehet megfelelő bizonyíték.

Malina Hedviget - állítása szerint - 2006. augusztus 25-én támadták meg Nyitrán, amikor - vizsgára igyekezve - magyarul beszélt mobiltelefonon.

A főügyészség a többi közt a most közzétett szakvélemény alapján akarja eldönteni, hogy az állítólagos hamis vallomástétel miatt vádat emeljenek ellene, vagy éppen ellenkezőleg: megszüntessék az eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva