Hírek

2009.09.28. 12:00

Mivel kell szembenéznie Merkelnek?

Angela Merkel várhatóan hamarosan megalakuló CDU-FDP kormánya jelentős gazdasági kihívásokkal szembesül - írja elemzésében a Reuters.

Reuters - ORF - VG Online

A hírügynökség szerint az új Merkel-kabinetnek konszolidálnia kell a növekvő kölségvetési deficitet, meg kell birkóznia az ugyancsak növekvő munkanélküliséggel és el kell hárítania a hitelszűkét.

Ugyanakkor az ORF osztrák tévé szerint a legnagyobb gondot a beígért adócsökkentések megvalósítása jelentheti. Nagyon ambiciózus ugyanis Angela Merkel kancellárnak az a választási ígérete, mely szerint a beszedett jövedelemadó teljes összegét 15 milliárd euróval csökkenti.

A liberálisok egyenesen 35 milliárd euró összegű tehermentesítésről beszéltek. Ezzel szemben áll a német adóssághegy, amely a jövő évben rekordütemben, akár 100 milliárd euróra is növekedhet. 

Emellett a koaliciós tárgyalások keménynek bizonyulhatnak, mert a felbátorodó FDP a választáson elért jó eredménye nyomán követelésekkel állhat elő. A párt várhatólag olyan törvények elfogadtatását szorgalmazza majd, amelyek megkönnyítik a cégek számára az alkalmazottak felvételét és elbocsátását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva