Hírek

2009.09.03. 09:57

Nehéz évek elé néz az OTP

Az S&P legfrissebb elemzése szerint ugyanis a következő két évben a profit jelentős csökkenése és a hitelportfólió minőségromlása várható. A korábbi évek felpörgetett devizahitelezése és a régiós leányok mind-mind kockázatot jelentenek a profitpályát illetıen.

Cashline - VG Online

Leminősítésre egyelıre nem került sor, ugyanakkor az S&P jelezte, hogy a bank likviditási pozíciójának romlása vagy egy esetleges negatív meglepetés a banktól bizony ilyen lépésre késztetné a hitelminısítőt - írta napi elemzésében a cashline.hu.

A MOL partnerbankjai a társaság 2.1 milliárd eurós hitelkeretének meghosszabbításán ügyködnek. A konstrukció hazai és régiós berkekben is újszerőnek számítana, hiszen a már meglévő hitelkeret lejáratának kitolását jelentené 1 vagy 2 évvel (ez vélhetıen olcsóbb lenne a MOL
szempontjából mint egy új hitel felvétele vagy egy kötvény kibocsátása).

A hírek szerint az árazásra a napokban, míg a lebonyolításra októberben kerülhet sor. Ez egybevág a társaság korábbi nyilatkozataival.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

kockázatot jelentenek a profitpályát illetıen. Cashline - VG Online -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva