Hírek

2009.09.29. 09:32

Nyaralóbetörések: három-négyévente mindenki sorra kerül!

Az ősszel elnéptelenedő nyaralóházakra mind a természet, mind a betörők komolyan megnövekvő kockázatot jelentenek.

VG Online

A természeti csapások (vihar, hónyomás, csövek elfagyása, stb.) által okozott károkat jelentősen növelheti, hogy azokról a tulajdonosok esetleg csak hetekkel később értesülnek.

A betörések esélyét pedig az fokozhatja, hogy egyre több értékkel szereljük fel a nyaralóinkat is. Nem csoda, hogy a CLB Független Biztosítási Alkusz adatai szerint az őszi hónapokban negyedével is megnő a nyaralóbiztosítást kötő ügyfelek száma. Az alábbiakban a kockázatok csökkentését célzó praktikákon kívül e biztosításfajta jellemzőiről is szó esik.


 
Csak első hallásra meglepő, hogy biztosítói adatok alapján évente a nyaralók mintegy 25-30 százalékába hatolnak be hívatlan látogatók. A viszonylag alacsony kockázat azonban szinte csábítja a rossz szándékkal közeledőket. Speciálisan a nyaralókra jellemző, hogy a behatolókat nemcsak az ott található értékek vonzhatják. A véletlenszerűen megjelenő tulajdonosok viszonylag gyakran találkozhatnak hívatlan „albérlők” jelenlétének egyértelmű nyomaival is – a beköltöző hajléktalanok általában akkor is jelentős károkat tudnak okozni a berendezésben, ha értékeket nem is tulajdonítanak el.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva