Hírek

2009.09.17. 08:18

Rácz Jenő: hiú ábránd, hogy túlélik a kórházak a forráskivonást

Van, ahol a bérekre sem lesz elég a költségvetés, nemhogy a dologi kiadásokra – mondta a Veszprém Megyei Kórház igazgatója.

klubradio.hu

Rácz Jenő egyetért a kaposvári kórház igazgatójával, Repa Imrével, mivel már év eleje óta figyelmeztetnek, hogy az egészségügyi intézmények nem tudják ennyi pénzből fenntartani a működést.

Rácz Jenő a KlubRádió Reggeli Gyors című műsorában elmondta: hiú ábránd, hogy most is túlélik a kórházak a forráskivonásokat. Idén ugyanis 67 milliárddal kevesebből gazdálkodhatnak, így havonta egy héttel csúszik a fizetési határidő. Rácz Jenő hozzátette: nem véletlen hogy a Hospinvest működésképtelenné vált, a fizetésképtelenséget jól mutatja, hogy sok kórháznak már csak készpénz fejében szállítanak gyógyszert és orvosi anyagot.

Senki nem mer hozzányúlni a struktúrához, csak forráselvonások történnek. "Nem lehet azt csinálni az emberekkel, hogy azt mondjuk, minden egészségügyi ellátás jár, ugyanolyan minőségben, miközben pénzt nem adunk hozzá" - fogalmazott Rácz Jenő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva