Hírek

2009.09.09. 09:44

Romagyilkosságok: 4-6 ember számíthat eljárására az NBH-nál

A leköszönő titokminiszter szerint a nemzetbiztonsági szolgálatoknak nem feladatuk a bűnmegelőzés, azért kapcsolódtak be a romagyilkosságok ügyében indított nyomozásba, mert gyanítható volt, hogy a háttérben szélsőségesek állnak.

MR1-Kossuth Rádió

Ficsor Ádám az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta: bár a nyomozás sikerrel zárult, úgy döntöttek, hogy a munkát elemezni kell, és ennek során jutottak arra az eredményre, hogy a magyar elhárítás követett el hibákat. A vizsgálat után négy-hat ember számíthat eljárásra, ők bizonyíthatóan nem kellő alapossággal végezték munkájukat. Egy debreceni munkatársat biztosan felelősségre vonnak majd, de a központ elemzői közt is lesz számonkérés. Ez a vezetők esetében a megbízatás visszavonását, a nem vezető beosztású munkatársak esetében pedig fegyelmi eljárás megindítását jelenti.

Ficsor Ádám cáfolta, hogy azt mondta volna: ha bizonyos hibák nincsenek, a vélelmezett tettesek gyorsabban kézre kerülhettek volna. Szerinte ezt nem lehet sem állítani, sem cáfolni, a mi lett volna ha … kezdetű mondatokkal pedig felesleges foglalkozni. 

Ide klikkelve megtudhatja, miként vélekedik Ficsor Ádám az internetre került állítólagos NBH-dokumentumról

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva