Hírek

2009.09.06. 16:53

San Marinó-i Nagydíj - Talmácsi utolsó, Rossi első

A MotoGP-ben szereplő Talmácsi Gábor az utolsó, 14. helyen végzett vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján.

forrás: MTI

A misanói aszfaltcsíkon rendezett viadalt a vb-címvédő, hazai kedvenc Valentino Rossi nyerte, mögötte két spanyol versenyző,  Jorge Lorenzo és Dani Pedrosa lett a második és harmadik.
    
A rajt után nem sokkal hárman is kiestek, így a 17 pilótából már  csak 14-en maradtak a pályán. Az élen a nyolcszoros világbajnok  Rossi, valamint Pedrosa és Lorenzo küzdött egymással, Talmácsi pedig  a kilencedik volt egy darabig, majd később visszacsúszott a 13.  helyre.
    
Féltávnál Rossi magabiztosan vezetett, mögötte Lorenzo és  Pedrosa száguldott, Talmácsi pedig egyre jobban leszakadva az  utolsó, 14. helyen zárta a mezőnyt.
    
A hajrában nem változott a helyzet az élen, a magyar motoros  Rossitól csaknem egy körrel lemaradva, az utolsó pozícióban végzett.  Az olasz már javában - zászlóval a kezében - ünnepeltette magát a  rajongóival, amikor a magyar átrobogott a célvonalon.
    
Eredmények:
    
 1. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 44:32.882 p
 2. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 2.416 mp hátrány
 3. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) 12.400 mp h.
 ...14. Talmácsi Gábor (Honda) 1:22.347 p h.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva