Hírek

2009.09.29. 13:15

Soha le nem eresztő abroncs a Holdra - videó

A NASA, valamint a Goodyear levegő nélküli abroncsot fejlesztettek ki, amely képes nagyméretű távolsági járművek mozgatására a Hold felszínén.

VG Online

Az új „rugós abroncs” 800 teherviselő rugójával lényegesen nagyobb terheket tud sokkal hosszabb úton szállítani, mint a korábban az Apollo Lunar Roving Vehicle (LRV) esetében használt dróthálós megoldás. Az új abroncsok szélesebb körben teszik majd lehetővé a felfedezést, és segíteni fogják a holdi kutatóbázis későbbi létrehozását és fenntartását is.

„A nagyobb teher és a megnövekedett élettartam együttes elvárásai miatt alapjaiban kellett megújítanunk az eredeti holdabroncsot” - mondta Vivake Asnani, a NASA clevelandi Glenn Kutatóközpontjának vezető kutatója. „A Goodyear-NASA csoport fejlesztése az összefont rugók innovatív, mégis egyszerű hálója. Jobban belegondolva, az abroncs kialakítása hihetetlenül egyszerű és magától értetődő, mint a legtöbb jó találmány.”

Részletek és videó a VG Online-on

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva