Hírek

2009.09.27. 16:47

Szingapúri Nagydíj - Lewis Hamilton győzött

Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjat, az autós gyorsasági világbajnokság 14. futamát.

(MTI)

A második helyen a német Timo Glock (Toyota) végzett, míg a spanyol Fernando Alonso (Renault) lett a harmadik.
    
A világbajnoki címvédő Hamilton, aki idei második, pályafutása  11. futamát nyerte meg, rajt-cél győzelmet aratott a villanyfényes  szingapúri száguldáson.
    
A pontversenyben éllovas brit Jenson Button (Brawn GP) az ötödik  lett, csapattársa, az összetettben második brazil Rubens Barrichello  a hatodik helyen végzett a 61 körös viadalon.


    
Gond nélkül lezajlott a start: Hamilton megtartotta vezető  pozícióját, míg a német Nico Rosberg (Williams) megelőzte  honfitársát, Sebastian Vettelt (Red Bull), s így felzárkózott a brit  mögé.
   
Vettel a 17. körben kereket cserélt és benzint vételezett, majd  egy körrel később Rosberg is a boxutcában járt. Utóbbi azonban a  kihajtásnál átlépte a záróvonalat, ezért áthajtásos büntetést  kapott.
   
Hamilton a 20. körben tankolt először.
    
A 21. körben a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) és honfitársa,  Adrian Sutil (Force India) összeütközött, a szétrepülő alkatrészek  miatt beküldték a biztonsági autót, amely a 24. körben távozott.
    
Féltávnál továbbra is a vb-címvédő vezetett, de nyomában  szorosan ott volt Vettel és Glock.
    
Vettel 23 körrel a zárás előtt tankolt és - ideiglenesen - a 7.  helyre jött vissza. Az autójáról azonban a kihajtásnál leszakadt egy  alkatrész. Ráadásul túlságosan gyorsan jött ki a boxutcából, ezért  áthajtásos büntetést kapott, s ezzel végleg elszálltak győzelmi  reményei. Ekkor az első helyen Hamilton, a másodikon Glock, a  harmadikon pedig Alonso száguldott.
    
Hamilton 15 körrel a zárás előtt tankolt másodszor és Glock elé  tét vissza. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a verseny, mert a sorrend  az élen a hajrában már nem változott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva