Hírek

2009.09.02. 10:26

Több mint 1400 milliárd forint hiányzik a költségvetésből

Összességében megfelelő és megbízható a tavalyi évről szóló zárszámadási törvény, ám az állami vagyonból származó bevételek terén és néhány más területen hiányosságokra, visszásságokra bukkant az Állami Számvevőszék ellenőrzése.

VG - KR

A zárszámadási törvényjavaslat elszámolás-technika tekintetében korrekt, megfelel rendeltetésének, az adatok összességében megbízhatónak nevezhetők. Ugyanakkor a koncessziós díjbevételek kivételével az állami vagyonnal kapcsolatos bevételekről az Állami Számvevőszék nem tudott véleményt formálni - áll a szervezet szerdán délelőtt bemutatott jelentésében. A számvevők hozzáfűzik: a törvényjavaslat átláthatóságát tovább kell javítani.

A jelentés szerint az államháztartás tavalyi hiánya 893,7 milliárd forint volt, a GDP arányában 3,4 százalék, ez negyedével alacsonyabb a 4,5 százalékos előirányzatnál. A központi költségvetés tervezett hiánya 1117,7 milliárd forint volt, a tényadat azonban csak 870 milliárd forintos deficitet mutat.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva