Hírek

2009.09.17. 18:37

Továbbra is bizonytalan, mikor kapja meg ezüstérmét Pars Krisztián

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság reméli, hogy még az év vége előtt döntés születik a pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjében történt doppingesetek ügyében. A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) ugyanakkor felháborodott a NOB reakcióján.

(MTI)

A MASZ főtitkára, Gyulai Márton még szeptember 10-én levelet küldött a NOB-nak, valamint a fináléból doppingvétség miatt kizárt  két fehérorosz kalapácsvető, a Pekingben második Vagyim  Gyevjatovszkij és harmadik Ivan Tyihon ügyében eljáró nemzetközi Sportdöntőbíróságnak (CAS), érdeklődve, hogy mikor lesz döntés, és  az eredetileg negyedikként záró Pars Krisztián mikor kaphatja meg az  ezüstérmet.


    
A CAS még nem válaszolt, a NOB viszont csütörtökön Howard Stupp  igazgató aláírásával reagált a MASZ-nak. Ebben a NOB kiemeli: mivel a fehéroroszok doppingügye a pekingi olimpia vége felé pattant ki,  ezért azzal nem a játékok alatt működő ad hoc bizottság, hanem az  általános bizottság foglalkozott. És mivel Gyevjatovszkij és Tyihon a tavaly december 11-i kizárás ellen fellebbezett, így az ügy változatlanul a CAS-nál van, és csak bízni lehet benne, hogy még az  idén lesz döntés.
    
"Ez nem az a válasz és nem az a bánásmód, amely bármely  olimpikont megillet. Úgy látszik, vannak egyenlők és vannak  egyenlőbbek. A Magyar Atlétikai Szövetség csalódott a nemzetközi  olimpiai mozgalomban. Fel vagyunk háborodva, és ennek a nemzetközi  fórumokon hangot is adunk! Keressük a megoldást" - mondta az MTI-nek  Gyulai Márton.
    
A CAS korábbi jelzése szerint már idén augusztus 26-án végleges döntésnek kellett volna születni az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva