Hírek

2009.09.04. 07:32

Uniós pénzeket fizethet vissza az ország

EU-forrás. A beruházások csúszása miatt a környezetvédelmi projektekre az uniótól felvett előlegek visszafizetésére kényszerülhet Magyarország.

VG

Az EU-támogatásra kiszemelt ivóvíz-, szennyvíz-, hulladékgazdálkodási és rekultivációs projektek előrehaladásánál általában 3–9 hónapos a késés.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség illetékes főigazgatója egy tegnapi konferencián bejelentette: az első pályázati forduló után megkötött támogatási szerződések felbontására is sor kerülhet ősszel azoknál a fejlesztéseknél, ahol saját hibájukból túllépik a projekt-előkészítésre megszabott határidőt.



Az így felszabaduló EU-forrást ezt követően pályázati formában újból gyorsan meghirdetik, hogy el ne veszítse az ország. A nem megfelelő teljesítmény miatt kényszerpályára kerültek a kifizetések is: ha tartani akarjuk a menetrendet, jövőre 170 milliárd forintot kellene kifizetni.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva