Hírek

2009.09.21. 10:35

Webkamera figyel a rendőrsapkában

Kísérleti jelleggel a legkorszerűbb kontrolltechnikákat alkalmazzák a rendőrök a főváros ötödik kerületében, ezek között van egy olyan kamera is, amelyet a rendőrök sapkájába építettek be - írta a Népszava.

MTI

A lap hétfői számában Bencze József országos rendőrfőkapitány elmondta: a kerületben kísérleti üzemben működik a jelenlegi legkorszerűbb kontrollrendszer. Ebben nem csupán a járőrkocsiban előre- és hátratekintő kamerák rögzítik videóra az eseményeket, hanem a sapkába épített kamera is követi azt.

Az internettechnika segítségével az eseményeket valós időben, "élőben" - képben és hangban - követheti a kapitányságon dolgozó ügyeletes, és ha szükséges, ezek alapján hozhat további intézkedéseket. Az egyenruhások körében egyelőre nem osztatlan a technológia sikere, hiszen szoros ellenőrzést jelent a szolgálat szinte minden pillanatában.

Azonban - jelezte a főkapitány - bizonyára hamar mindenki felismeri, hogy több előnnyel jár a rendszer, mint amennyi látszólagos "hátránnyal". A korrupció lehetőségét például szinte teljesen kizárja.
 
Amennyiben a belvárosi kísérleti rendszer kiállja a szakmai, technikai igényesség próbáját, a jövőben mind szélesebb körben bevezethetik, míg végül valamennyi járőrt elláthatják vele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva