Hírek

2009.10.27. 22:09

A helyszínen tárgyalták az olaszliszkai tragédiát

Véget ért kedd délután a helyszíni tárgyalás Olaszliszkán. A Debreceni Ítélőtábla hétfőn kezdte meg az olaszliszkai büntetőügy másodfokú tárgyalását, a pernek nyolc vádlottja van.

MTI

 Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. Kedden különleges rendőri és biztonsági intézkedések mellett tartották a több mint kétórás helyszíni tárgyalást. Több vádlott is eddigi vallomásaitól eltérően számolt be a történésekről a helyszínen. A harmadrendű vádlott olyan jellegű nyilatkozatot tett, amely szerint "ő ezt a bűncselekményt nem követte el", azt csak magára vállalta.

Szintén együttműködött a tárgyaláson a másodrendű vádlott - az elsodort kislány apja -, aki egyebek mellett azt mondta: "itt mindenki tudja, hogy ki mit csinált". Utalt arra, hogy a harmadrendű vádlott édesanyja - aki az ő nővére - azt se bánja, hogy a gyermeke börtönben van - 15 évet kapott -, pedig szerinte nem nyúlt a sértetthez. Hozzátette: volt, aki ugrált az áldozat fején. A tanúk kapcsán azt mondta, hogy nem az igazi tanúk álltak a bíróság előtt.
 
Az ötödrendű vádlott - az elsodort kislány anyja - vallomásában úgy fogalmazott: valaki kiabált a helyszínen. Megnevezett egy helyi lakost is, aki őt értesítette a történtekről. A bírói kérdésre azt válaszolta: ki lehet mondani, az a személy kiabált.
 
Helmeczy László, a sértett - Szögi Lajos - jogi képviselője az MTI kérdésére úgy nyilatkozott: fontosnak tartja a helyszínen elhangzottakat, "most is derültek ki olyan momentumok, amelyek egy picit közelebb vittek az igazsághoz".
 
Koszta János a helyszíni tárgyalást követően az MTI kérdésére azt mondta: egy részletes, bűnösségre is kiterjedő vallomás komoly enyhítő körülmény lehet. A legkorábban "esetleg" november 6-án születhet ítélet az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva