Hírek

2009.10.13. 12:24

Áfaemelés várható - Jövőre a 2006-os szinten teljesíthet a német gazdaság

A Német Gazdaságkutató Intézet (DIW) azzal számol, hogy a német gazdaság 2010-ben ismét növekedési pályán lép, ezzel együtt a szervezet áfaemelést valószínűsít.

N24 - Világgazdaság Online

Christian Dreger, a DIW konjunkturális részlegének vezetője szerint az intézet az eddigi plusz 0,5 százalékról 1,3 százalékra módosított a jövő évi gazdasági növekedés prognózisát.

Erre az évre az eddigi mínusz 6,4 százalék helyett 5,1 százalékos csökkenést várnak a DIW kutatói – tudósít az N24 hírtelevízió. A gazdaságkutató közleménye szerint 2010 végére a német gazdaság teljesítménye a 2006-os szintet érheti el.

A DIW úgy látja, a szövetségi kormánynak gyakorlatilag nincs pénzügyi játéktere. A konjunktúra csökkenése és az állami élénkítő programok miatt bekövetkező adókiesések ugyanis megemelik a költségvetési deficitet és az állami eladósodást. Ezért a DIW nézete szerint nincs más út, mint az áfa emelése. Ezen túlmenően szóba kerülhet a vagyonhoz kötődő adók mértékének növelés is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva