Hírek

2009.10.20. 09:54

Alig emelkednek a fizetések - A létszám viszont esik

A korábbi éveknél jóval lassabb béremelkedés jellemzi a hazai magánszektort. Az szja-könnyítés éppen hogy érezhető a nettó fizetésekben. Augusztusban a bruttó átlagkereset 0,6 százalékkal emelkedett éves alapon, míg a nettó fizetések 3,2 százalékkal lettek magasabbak.

BD - VG Online

A bruttó átlagkeresetek 2009 első nyolc hónapjában 1,3 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 1,6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit – jelentette a KSH.

A reálkereset (a fogyasztóiár-index 3,8 százalékos növekedése mellett) 2,1 százalékkal maradt el az előző évitől. A versenyszférában 0,3 százalékkal emelkedett; a költségvetési szférában (döntően a 13. havi juttatás kifizetési szabályainak változása miatt) 7,9 százalékkal csökkent a reálkereset az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Augusztusban a bruttó átlagkereset 0,6 százalékkal emelkedett éves alapon, míg a nettó fizetések 3,2 százalékkal lettek magasabbak. A bruttó keresetek emelkedése lényegesen lelassult, január óta nem volt ilyen alacsonyan.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva